De siste ukene.

Nå er det omtrent 6 uker til jeg er hjemme. Jeg har andre prioriteringer enn å oppdatere. De neste ukene har jeg som mål å oppleve så mye som mulig. Noen stikkord for de neste ukene. 

Trening. Skole. Kosthold. Svømming. Lekser. Sol. Sommer. Venner. Klubbing. Søvnløse netter. Trening. Downtown. SoHo. Greenwhich. Central Park. Shorts. Brunfarge. Vin. Broadway x2. Upper East Side. Meatpacking. Kjole. Trening. Kosthold. 17 mai. Brooklyn. Prom. Tarrytown. Graduation. Bursdag. Adjø. Skole. Review. Sol. Sommer. NYC. Latskap. IA. IOC. Eksamen. Adjø. Tårer. 


Spring Break

I dag er det Onsdag - i morgen er det torsdag - SPRING BREAK - NICARAGUAAAAA

Altså om to-tre dager så er det Spring Break. Det vill si to uker med velfortjent ferie. Jeg har meldt meg på en tur til Nicaragua. Det er en tur for frivilige som skal hjelpe til å bygge skoler/hus osv. I fjord var det mange elever fra skolen min som reiste og de syntes det var en helt fantastisk tur. De sa det var dødslitsomt og kjipt mens de holdt på der nede men ettertanken, opplevelsene, samvittighetene og minnene en satt igjen etterpå gjorde hele reisen definitivt verdt det. Jeg reiser med 13 andre elver fra skolen pluss noen lærere. Vi drar sammen med organisasjonen Bridges to Community, som organiserer alt fra hva vi skal gjøre til hva vi skal spise. Dette er en helt utrolig opplevelse som jeg gleder meg kjempe masse til! Det blir en lærerrik og opplevelsesrik tur.

Bilder fra Google.

Etter denne turen kommer jeg tilbake til skolen skal være her i to dager så kommer verdens beste Pappa og Peter på besøk! Vi skal bo på hotell i Manhattan og være ordentlige turister på tur. Wall Street, Central Park, Broadway, Woodbury Commens er bare noen av aktivitetene som er planlagt. Det gleder jeg meg så utrolig mye til, blir så deilig å se verdens beste Pappa igjen! Det er bare 
I dag var jeg å kjøpte inn nødvendigheter for reisen så nå føler jeg meg ganske klar til å reise. Men ikke helt enda. Klokken er 2 på natten, det er matte prøve i morgen, norsk fremføring på torsdag, og engelsk written task 1 til fredag. Når det er over! DA ER DET SPRING BREAK

Siste Nytt - Bilder

Øverst til venstre: Modellen Niclas. Øverst til høyre, og nederst til venstre; I leiligheten til Nabiha, som ble utvist for å dra i brannalarmen. Nederst til høyre: Elisabeth og meg på en "simulator-rollecoaster-greie"

Øverst til venstre: Saint Patricks day Parade i Tarrytown. - Verdens beste pakke fra mamma og pappa - kjedelige skoletimer ender ofte opp med snapchats - avslutningsbanquett med basketballen - Ingrid håper hun vinner på et lotteri-ting - Ikke lenge til Pappa kommer! - Nicks game med verdens beste Carina


KNICKS GAME

 

RANDOM TRIPS TO MANHATTAN

ST. PATRICKS DAY FUN!

Nesten en måned

.... Jeg har vært dårlig blogger, og brutt nyttårsforsettet mitt allerede. I mars. Er det mulig?! Tyyydelighvis..

Uansett. Siden sist jeg oppdaterte har det alt gått i ett. Det er vanvittig mye å gjøre på skolen og helgene brukes til SOVING! I skrivende stund er klokken 00:55 og jeg er sånn halvveis gjort ferdig alle dagens oppgaver. Jeg har så mye å gjøre.. Dette her har vært skoledagene mine i det siste

 

Jeg gjør det forresten mye bedre på skolen nå. Jeg setter meg ordentlig ned å jobber med lekser, også vises det gjennom prøvene. Fikk A i biologi for eksempel *SÅ STOLT*. 

Over til noe mye mer morsomt for dere, her er en liten bildevisning fra tlf, og instagram den siste måneden. Er ikke så flink til å ta bilder altså..

SONDRE LERCHE KONSERTLUNAR NEW YEAR (CHINESE NEW YEAR)
MONDAY MORNING MEETING


RITA FOOD


STUDY HARD
VALENTINES DAY


BIOLOGY - COOLEST TEACHER ON THE PLANET


MIDDAG I MANHATTAN - RUE57
VÅÅÅÅÅR


VINTER...
VÅÅÅÅÅR 

Last Weekend

Siden sist jeg blogget har jeg hatt lite innholdsrike ukedager og VELDIG innholdsrike helger. Unntaget denne helgen. Bare forrige helg var innholdsrik da. Uansett! Jeg opplevde helt sinnsykt mye på to dager og jeg må nesten bare fortelle om det. Jeg kan vell også si (for de som er interesserte i min kjedelige skolehverdag) at det har vært lite å gjøre når det kommer til skole. Jeg har hatt en quiz, en muntlig, og to prøver. Jøye-meg. Det høres jo sinnsykt mye ut, men det er bare en vanlig skole uke. 

Over til helgen. Fredag kveld bestod av en tur til Palisades Mall med kino og buffalo wings til middag. Vi så Zero Dark Thirty, som handler om arbeidet for å finne og fange Osama Bin Laden. Det var en helt utrolig spennende film, og jeg anbefaler den på det sterkeste!

Lørdag bestemte jeg, Emilie, Sofie og Camilla for å dra inn til Manhattan og dra på The Metropolitian Museum of Art. Det var et helt fantastisk museum og det var vanvittig mye å se. Vi kom oss ikke igjennom hele før vi var utslitte. Vi dro deretter på en restaurant/Café som er ryktet til å ha skikkelig god mat. Og det hadde de også!
Søndag var den offisielle feirings dagen for Lunar/Chines New Year i Chinatown. Tuva, Ina, Aase, Elisabeth, Eirin og jeg dro dermed inn søndags morgen for å oppleve den asiatiske feiringen. Når vi nærmet oss Chinatown begynte vi å legge merke til store folkemengder og når vi kom til hovedgaten var det stappfullt av mennesker, fyrverkerier, og drager som løp frem og tilbake mellom butikkene i den hektiske gaten. Etter hvert ble vi litt kalde og søkte etter en kinesisk restaurant. Maten vi endte opp med å spise var syyykt god, og det sier litt, siden jeg ikke er så veldig glad i asiatisk mat.. Hehe

Etter vi hadde spist bestemte vi oss for å gå opp mot Little Italy, og der kom vi innom en super fin restaurant/café/konditori som serverte ordentlig italiensk gelato og maaange gode småkaker! Der satt vi en stund og koste oss, også gikk vi videre uptown mot soho. Der tittet vi butikker og bestemte oss tilslutt at vi måtte vende nesen tilbake til campus (buhu).


Back to the old days'

Nå er det tilbake til hverdagen her på EF. Etter en fullspekket forrige uke, er vi tilbake til normalen igjen. Nesten hvertfall.

Det har vell forsåvidt vært ganske mye styr med fritimer, TOK (theory of knowledge), og Study Skills/Communication Arts. Etter at vi kom tilbake fikk jeg en ny timeplan med et nytt fag i fritimen min. Dere kan tro at jeg ble ganske sinna når jeg fikk se at jeg ikke lenger skulle ha den lovede, og nødvendige fritimen min. Dere skjønner.. Før jul bestemte jeg meg for å ikke ta IB. Det vil si ikke no Extended Essay, og ikke no CAS og ikke no TOK, men når jeg kom tilbake hadde jeg fått en annen time. Study Skills. Denne timen inneholdt studenter som ikke skulle ta IB, men et vanlig high school år. I og med at alle har forskjellig timeplaner så har ikke alle sammen Study Skill samtidig. Jeg ble dermed plassert med to andre norske og ta andre kinesere. Den klassen var ment for å være en klasse der de som ikke forstod seg veldig mye på engelsk, skulle lære det, og de andre skulle hjelpe til med dette, samtidig som vi skulle ha en mildere utgave av TOK. Jeg var dermed ganske irritert og uforstått på hvorfor jeg ble satt i denne klassen. Etter mye snakk med flere av de andre norske elevene, bestemte vi oss å snakke med Ms. Gueye (headmaster). Hun forklarte intensjonen bak kurset, som var relativit god, men som ikke passet behovet til meg og de andre norske elevene. Vi ble dermed enige om at vi skulle gå tilbake til det samme systemet vi hadde før jul, med fritimer.

Nå som jeg har fått ut det kan jeg vell si at jeg har vært med på et basketballlag i snart 8 uker. Vi er et lag bestående av 15 jenter! Vi er langt ifra gode, men vi har det veldig gøy når vi spiller! Jeg kan vell egentlig bare legge til noen bilder fra kampene våre! 
Any kind of sickness ruins a perfectly good weekend!

Og det var nettop det som skjedde meg meg.. Denne helgen har jeg vært, produktiv, syk, utrolig dum og kjedelig. Alt på en gang. Fredag morgen begynte det hele. Jeg våknet med tørr munn, gøgge i halsen og verdens verste hodepine. Jeg mannet meg opp og gikk til første time. Det skulle jeg ikke gjort... Der satt jeg, måtte tvi-holde øynene mine åpne, og pine meg selv gjennom de 50 minuttene av buisness. Jeg bestemte meg rett og slett for å gå den laaange veien ned til helsesøster for å få vite at jeg hvertfall ikke skal gå på skolen. Jeg sov resten av skoledagen. Typisk nok følte jeg meg pigg nok til å være med ut å spise på restaurant nede i Tarrytown, så jeg gjorde det. Den natten sov jeg til og med veldig godt så morgenen etter tenkte jeg; "YESS! JEG ER FRISK IGJEN, JEG KAN STÅ PÅ SKI!".

Så jeg gjorde det. Jeg og halve skolen dro opp til Mountain Creek og hadde en helt fantastisk dag der oppe, med skikjøring og annet snø-morro. Etter dagen var over, og vi satt på bussen tilbake til skolen, kom hodepinen kriblende tilbake og jeg ville egentlig bare sove. Når vi kom tilbake dro jeg meg beina mine, opp de ufattelig tunge trappene og opp i tredje etasje, og inn på mitt rom. Jeg kastet av meg alle klærne hoppet i dusjen og kom ut igjen, og var dødsliten. Tuva, Ina og jeg satt oss ned og så på en film til vi sovnet alle tre.

Når jeg våknet søndag morgen, hadde jeg få muligheter for å i det hele tatt puste. Nesen min var tett, halsen min var tett og munnen knusk tørr. Jeg skypet med mormor og bestefar, og Kaja (SOM HADDE FEIRET 18 ÅRS DAGEN SIN!!! HELT SJUKT) og følte meg rett og slett utmattet. Dagen ble brukt til lekser og restitusjon. Utover kvelden, kom feberen kriblende inn og jeg ble liggende i sengen hele kvelden. Til tross for at jeg hadde IOP (en type muntlig eksamen) dagen etter, hadde jeg null sjans for å øve på den.

I dag er det mandag. Jeg har vært hos helsesøster og fått excuse for dagen. Nå prøver jeg bare å bli frisk...  

11.01 - 13.01

Etter en slitsom første uke, var egentlig hele skolen klar for helgen! For min egen del har den vært full av nye minner og jeg har fått sett en hel masse mer av NY. Fredag etter skolen dro Jeg, Tuva, Ina, Elisabeth, Eirin og Elaine inn for å dra på Chelsea Market. Etter å ha hørt fra veldig mange at dit må man dra ble jeg glad vi dro inn. Vi tok tog (som vanlig) inn, og subwayen videre for å komme oss dit. Må jo ta bilde på subwayen og toget!


De hadde de morsomste saker og ting på Chelsea Market, noen nydelig cookies, og merkelige smaker på kjærligheter.

Til middag spiste vi på en italiensk restaurant rett utenfor Chelsea Market. Der serverte de hjemmelaget pasta i alle forskjellige smaker og med all slags fyll inne i pastaen. Vi ble godt kjent med daglig lederen der, og snill som han var spanderte han til og med 4 desserter på oss! Øverst til venstre: Eplepai, Sjokolade pasta med sjokolade fyll og bringebærsaus, Passionfruit suprise, Tiramisu, og Vanilje Gelato. Middagen ble også dokumentert. På bilde er det Artichoke and normal, cheese filled raviolis. 
Elisabeth og Elaine


Eirin, Meg, Elaine


Meg, Eirin, Ina


Meg, Eirin, Ina, Elaine, Tuva, Elisabeth


Tuva og Elisabet


Dagen etter stod jeg og Tuva grytidlig opp for å reise til Mountain Creek for å stå på ski. Vi ble hentet av en stor taxi som skulle kjøre oss, en time unna skolen. Når vi kom frem lå hele anlegget inne i en tykk sky av tåke, noe som gjorde av vi ikke så mer enn ti meter fremfor oss. Med pluss grader og slushete bakke, kom det til å bli en våt dag. Siden jeg ikke hadde tatt med skiene mine over, måtte jeg leie, og for å si det mildt var det helt elendige støvler, ski og hele pakka. De hadde et par ski for de som var over 165, et par for de som var mellom 140 og 165 og et par for de som var lavere enn det igjen. Du kunne ikke bruke ditt eget utstyr hvis du hadde med deg f.eks. støvler. Etter nok klaging og irritering over det kom jeg meg endelig ut i bakken og møtte de andre. Vi kjørte omtrent alle bakkene som var der i omlag 10 timer. Når vi var ferdige da var vi ganske så slitne. En super slutt på dagen!


Dagen begynte sånn:


Og endte sånn:På søndag dro jeg, Ina og Tuva inn til Williamsburg for å oppleve brooklyn. Siden det var søndag, var mye stengt men vi fikk uansett sett hva Williamsburg har å by på.

FREDAG!

Det er fredag, siste dagen i uken, og begynnelsen på første helgen tilbake på skolen. Denne helgen har jeg noen planer blandt annet skal jeg inn til Manhattan etter skolen, stå på ski i Mountain Creek i morgen, og tilbake til Manhattan på søndag igjen (tror jeg). Oppsummering av helgen kommer i løpet av søndag/mandag. GOD HELG alle der hjemme! Savner dere


Fremme!

Jeg landet på JFK rundt 4-5 tiden og var fremme på skolen rundt 7. Når jeg kom frem var det helt fantastisk å se igjen menneskene som gjør det å komme tilbake ikke så allerværst. Jeg var utslitt resten av kvelden og sovnet rundt 8. Neste dag våknet jeg rundt 5 tiden. Da var det bare å sette igang å pakke ut av koffertene og forberede seg på første skoledag. Jeg merket allerede ved tredje time (Økonomi) at jeg fortsatt var utslitt etter gårsdagens reise. Selvom med en fantastisk luksus hadde det satt sitt preg på meg. Etter skolen var det fullt kjør med tonnevis av lekser, og forberedelser til muntlige eksamener og viktige prøver. Da var alt tilbake til normalen igjen.... Her er et bildedryss fra de to siste dagene:


Avreise Dagen

Da er dagen kommet. Jeg forlater mitt kjære hjem og mine fantastiske venner og familie. Klokken 5 i morgen tidlig er avreise fra Baugsåsen og avreise fra Norge blir klokken 8. Jeg flyr dermed til Helsinki også venter der noen timer før jeg flyr med business(!!!!!!!!) til JFK NY. Jeg gleder meg masse og kjenner at jeg har sommerfugler i magen! Neste gang vi skrives er jeg i NY igjen! Nytt år, Nye Muligheter

Eller det er hvertfall det det sies. 

Jeg har kommet med noen nye nyttårsforsett (selvom jeg ikke klarte å holde de jeg hadde i fjord). Et av disse forsettene er å oppdatere på bloggen minst en gang i uken. Om det skal gå aner jeg ikke, men prøve det skal jeg. 

Det er 6 Januar når jeg skriver dette, som betyr at jeg drar tilbake til NY etter en lang og etterlengtet ferie hjemme i gode gamle Noreg. Jeg har hatt en avlsappende og samtidig innholdsrik ferie med gjensyn av gode venner og fantastisk familie. Jeg har feiret jul og nyttår og er nå neeesten klar til å komme meg tilbake til den hektiske hverdagen. Hverdagen som består av uendelige mange prøver, haugevis med lekser, og ekkel kantine mat. Det jeg gleder meg til, er å se igjen alle de fantastiske menneskene jeg har blitt så godt kjent med! 

Ettersom jeg reiser i morgen, burde jeg vell egentlig ha begynt å pakke for lenge siden men i kjent stil har jeg ikke åpnet kofferten min enda. En hektisk søndag med tårevåte avskjeder, hektisk pakking og et siste glimt av mitt hjem som ikke er mitt hjem veldig mye lengre, er i vente så når får jeg si Natta! Så skrives vi om ikke altfor lenge!
Leksetiiiid

Har så mye å gjøre i dag... To quizer, to fremføringer og en prøve! Men her er det ingen som klager! Er jo tross alt i NYC(!!!!!!) og det er fredag i morgen OG vi har kamp i morgen! Lykkerus!
Hurricane Sandy

På fredag 26. oktober, fant vi ut at en mega stor orkan var på vei rett mot New York. Den skulle ramme New Jersey, Long Island, og Staten Island hardest, noe som gjorde oss litt bekymret. Vi bor nemlig 35 minutter nord for Manhattan, og veldig nærme Hudson river. Vi ble innkaldt til et såkalt "krise-møte" hvor de gav beskjeder om hva som kunne skje og hva vi måtte gjøre for å forberede oss. Vi ble bedt om å ringe hjem til foreldrene våre, og forsikre dem om at vi kom til å klare oss fint. Vi ble også bedt om å hamstre inn mat, og å lade alle batterier i tillfelle strømmen skulle gå. Alt dette her gikk veldig greit, men jeg var veldig bekymret siden Mamma, Ingeborg, Mormor, og Mammo skulle komme onsdagen etter. Jeg snakket masse med dem og ble enige om at de skulle prøve å få kommet uansett.

Vi forventet egentlig at Sandy skulle komme natt til mandag, men "hun" inntraff ikke for fullt før klokken var rundt 19. Da så vi det første treet som knakk, og braste ned til bakken. Etter dette skjedde ble det ganske strengt og vi måtte holde oss langt unna vinduer, og sitte inne på rommet eller ute i gangen sammen med noen andre. Vinduene merket vi at beveget seg frem og tilbake, noe som var ganske ekkelt. Et av tipsene vi hadde fått, var å teipe vinduene i tillfelle det skulle knuse. Den natten sov jeg egentlig overraskende godt. Jeg sovnet med kjempe store vindkast i mot vinduet mitt (noe som gjorde det ekstra deilig å ligge under dyna).

Når jeg våknet opp dagen etter, var vinden fortsatt sterk men ikke fullt så sterk som kvelden før. Jeg og Per bestemte oss for å gå en tur rundt skolens område for å se hva slags ødeleggelser Sandy hadde stelt i stand. Her kommer noen bilder av det vi så:


For en dag på Six Flags!!

Heisann dere! Det var en helt fantastisk dag vi hadde på Six Flags for 2 uker tilbake. Her kommer en oppdatering fra dagen:

 

Vi dro fra skolen rundt 12.00 og kom frem etter en lang og saktegående kjøretur, rundt 15.00. Tuva, Ina, og meg løp inn og vi var så heldige å komme helt først inn (siden noen... Måtte så innmari på do). Noen super hyggelige Amerikanere slapp oss inn, før dem. Det var så deilig! Vi bestemte oss med en gang at vi måtte ta den mest ettertraktede berg-og-dal banen. Selvfølgelig var det jo mellom 1 og 2 timers ventetid! Men det var såååå verdt den uendelige ventetiden!  Det er seriøst noe av det sykeste jeg har vært med på. Den gikk fra 0km/t til 100km/t på 3 sekunder! Det var så ufattelig skummelt, men også morsomt samtidig! Hele turen varte nok omlag 25 sekunder.
 

Etter dette gikk vi rett bort til "batman" berg-og-dal banen. På veien bort kjøpte Tuva og Ina de største "turkey-legs"en jeg har sett! Så mens vi stod i den 1 1/2 times lange køen, stod de å glefset på disse.

Uansett batman turen var kjempe morsom. Vi satt heeeelt foran og vi hadde latter-krampe gjennom hele turen. Det var så tidig (betyr morsomt. Jeg har begynt å si det nå... Blir så påvirket av alle bergenserne her..) Etter dette begynte det virkelig å bli kaldt. Siden det hadde vært rundt 20 grader hele dagen hadde ikke vi tatt med oss noen klær til den kommende kulden. Så Tuva og Ina kjøpe seg like gjerne noen "batman-hoodies". 

Vi stilte oss i kø for en siste karusell tur, med et lite håp om at vi skulle rekke den før vi skulle møte opp ved bussen. Selvfølgelig, etter 1 og en halv time i kø, har vi virkelig ikke tid til å ta turen og må løpe ut til bussen... Vi hadde egentlig litt tid til overs så vi kjøpte noen søtsaker som vi kunne kose oss med på bussturen tilbake.WIFI

Heisann.. Er så sinnsykt dårlig på å oppdatere dere! Men det skal jeg bli flinkere på! Nå har vi endelig fått tilbake wifi etter hurricane Sandy, så nå kan jeg love at det skal bli noen oppdateringer fremover! Jeg har begynt å forhåndskrive noen innlegg som jeg kommer til å legge ut etter hvert, men jeg må først få bilde opplasteren til å fungere... Sliter fortsatt med det....

Jaja! I morgen er det siste fotball kamp for sesongen, noe som jeg syntes er utrolig kjipt men jeg gleder meg også kjempe masse! Kommer til å bli så tidig! Japp, har blitt bergenser her..

Nå sier jeg natta, så skrives vi i morgen!! 

Da var vi tilbake...

Til de dustete, gamle, dårlige vanene mine... I dag har vært en superdårlig dag, som ender med superdårlig blogging! Feel sorry for you! 

Har ikke gjort noen lekser, selvom jeg har "guiz" i morgen... Også har jeg omtrent ikke gjort noe fornuftlig, gjennom hele dagen!

Dette var mitt deprimerende, og negative blogg-innlegg.. Igjen! Beklager

Sorry sorry sorry

jeg sliter skikkelig med blogg.no de vill ******* ikke laste opp de ***** bildene mine...

Der fikk jeg ut litt frustrasjon! Oppdateringer kommer så fort jeg får til å laste opp bilder!

Six Flags

Beklager beklager beklager! Jeg er så dårlig til å oppdatere, men jeg lover jeg skal bli flinkere! En full oppdatering på hva som har skjedd den siste tiden skal komme, enten i kveld eller i morgen! Jeg har hatt så vanvittig mye å gjøre i det siste, det er nå jeg endelig har fått gjort alt det jeg skal gjøre slik at jeg ikke henger etter på skolearbeide mer. Japp, nå. 3 uker siden jeg var syk. Nei, vent jeg har jo fortsatt en Biologi prøve jeg må ta! Jaja, sånn kan det gå. Får forresten så altfor lite søvn her. Jeg sitter opp til 1-2 og gjør lekser og våkner klokken 7 hver dag. Døgnrytmen min er ikke på topp for å si det sånn..

Fant dette bilde og jeg syntes det passet så bra. Håper dere får en god forklaring på hvor hardt, og vanskelig det er her! haha I dag skal jeg forresten på Six Flags! Det er en fornøyelsespark med sinnsykt mange karusseller og berg-og-dal baner! Gleder meg så viiiillllltttt myeeeee! Skal bli så deilig å slippe seg løs, og få et skikkelig adrenalin kikk! 
Hang in there!

Jeg beklager veldig veldig for at jeg er så dårlig blogger! Det er så sinnsykt mye som skjer her. Jeg har hatt så vanvittig mye prøver, quizzer, essayer og lekser den siste uken, at jeg har sittet dag inn og dag ut med lekser. Jeg spiller også fotball noe som tar ca. 2 timer hver dag. Resten av dagen går til lekser. Jeg sitter oppe til 1-2 hver natt for å prøve å bli ferdig men det er bare såvidt jeg blir klarer det.

 

I dag er det mandag. Klokken er 01.00. Norsk essay på 1000 ord skal leveres inn i morgen (i dag). Onsdag er det Pre SATs og fotballkamp. Torsdag er det Biologi prøve. Fredag er det Commentary på 750 ord i økonomi. Her går virkelig uken i ett. Gleder meg bare til jeg er ferdig med denne uken. Men så vet jeg også at neste uke blir like tøff.

Skal bli flinkere jeg lover! Har bare ikke så mye fritid til overs her...

Lørdags skole

Sitter i skrivende stund i skole gangen og venter på læreren. Neste uke har vi PSAT'S og det blir arrangert et kurs som forbereder oss til denne testen. Nå kom læreren og da begynner 4 timer fullt med engelsk og matte :-)

Opp og ned, ned og opp

Beklager dårlig blogging! Den siste uken har gått til sykdom for det meste. Siden sist jeg oppdaterte dere, har jeg for det meste ligget i sengen og ikke gjort noen verdens ting. Jeg har hatt feber i ca. 5 dager til sammen og blitt sendt rundt hele Tarrytown for å bli sjekket av lege, og for å kjøpe medisiner. Døds kjedelig. Jeg kan helt ærlig si at det har vært noen ufattelig tunge dager. Har hatt veldig hjemlengsel, noe jeg håper ikke er så veldig rart i og med at jeg har vært syk. Har snakket mye med familien hjemme på viber og på skype. Det er kjempe deilig at de alltid er ?pålogget? når jeg vill ha tak i dem! 

 

Denne helgen har jeg vært rundt om i Manhattan også har jeg brukt veldig mange timer på lekser. Bilder kommer litt senere av helgen i NYC, men først må jeg fortelle om en veldig rar/spennende/irriterende lørdag.

 

Våknet rundt halv 10, etter en ganske så dårlig nattesøvn. Jeg tok opp macen, og kobler meg på det sosiale nettverket. Med ett skrur alt seg av. Strømmen hadde gått i hele Lugari Hall. Mr. Cleever (house-parenten) løper rundt i gangen og banker på alle dørene og sier at det er et krise etasje møte som man må møte opp på. Jeg dro meg ut av sengen og møtte opp. Der får vi vite at varmtvannstanken har sprukket, og nesten hele kjelleren er fullt av vann. I tillegg så hadde strømmen gått. Vi får beskjed om at vi må pakke en Emergency bag, som skulle holde for minst 4 dager. Vi får også vite at vi må bruke dusjene i gymsalen om vi skulle ha varmtvann, fremover til det var gitt noe annen beskjed.

Man kan si at flere av oss fikk litt ekstra energi, og noen ble litt bekymret. Jeg gikk og begynte å pakke en liten bag, også gikk jeg å spiste frokost, det store snakke emnet rundt frokost bordet da, var dagens hendelse. Noen timer senere ventet vi på beskjeder om hva som komm til å skje. Det gikk noen rykter om å muligens dra til Boston, fordi vi ikke kunne bo på skolen, eller at vi skulle bo på hotel nede i Tarrytown. Enda noen timer senere slår lysene seg på og det er som om lykken endelig kom tilbake til verden! Vi trengte ikke å dra noe sted. Vi kunne bare bli værende på skolen. Etter noen kjedelige ventetimer kunne vi endelig gjøre som vi selv ville. Jeg dro da til Manhattan med Carina og Matteos.

Kan vel oppsummere denne helgen med å være veldig innholdsrik, hahah!

 

Pakke i Posten!

Fikk pakke i posten av mamma og Ingeborg i går! Super herlig!
Ny uke...

... Nye muligheter, er det noe som heter. Denne uken her har startet på verst mulig måte.. 

Siden fredag har jeg vært syk. Her er det snakk om feber, vondt i hode og hals, og tett nese. I natt (søndag-mandag) våknet jeg annenhver time for å ha et hosteanfall i 3 minutter, for så å drikke en halv-liter med vann, gå på do også legge seg igjen. Man kan trygt si at jeg ikke fikk sove så veldig godt... Når jeg så ble vekket av ringeklokken min klokken 7 stod jeg opp, kledde på meg og gikk for å spise frokost. Med null matlyst gikk dette veldig fort. Tilbake på rommet står jeg og pusser tenner når jeg plutselig kjenner at noe sildrer nedover leppen min. Jeg går mot speilet og ser at jeg blør nese blod. Jeg blir helt sjokkert og hiver meg rundt for å prøve å få stoppet det. Etter 10 minutter med konstant neseblod, slutter det IKKE. Jeg bestemmer meg så for å gå ned til Advisoren min, som sender meg videre ned til helsesøster. Der gir hun meg en ispose og sender meg opp til timen igjen. Etter en dødsslitsom business og management time, med maaassseeee lekser går jeg til norsk timen, hvor jeg også får tonnehvis med lekser, går jeg videre til "Morning meeting". Der sitter jeg i en halv-time og sover og venter på at det skal bli ferdig. Økonomi er neste, og siden vi egentlig hadde en Quiz på fredag, forventer jeg at jeg skal ta den i denne timen. Men neida. Jeg skal ta den etter skole tid... Som om jeg ikke har nok å gjøre fra før av...

 

Nå har jeg straks matte, som også sikkert kommer til å gå rett vest i forhold til hvordan dagen har vært så langt! Ønsk meg lykke-til da folkens!

Global Citizen Festival

FOR EN KVELD! I går var jeg, Ingrid, Magnus, Karoline og Anna på Global Citizen Festival i Central Park. Til tross for at formen var helt på bånn, hadde jeg det sinnsykt fett! Vi dro fra skolen med 11.50 toget og ankom Grand Central Station rundt 13. Vi gikk derfra rett til Central Park, hvor det allerede var en ganske greit lang kø. Vi ventet sikkert i en og en halv time før vi endelig slapp inn i arenaen. Må helt ærlig innrømme at det eneste jeg tenkte på var å sjekke inn på et hotell og sove der til dagen etter. Tror kansje jeg sa det et par ganger også... Uansett, når vi kom inn til arenaen kom vi inn i den første delen. Delen man kunne gå helt opp til scenen på. Vi fant oss en fin plass ganske midt i og ikke så veldig langt ifra scenen. Der ventet vi i til konserten begynte. Rundt 5, kom "hosten" ut på scenen, også var festivalen satt i gang. K'Naan var først ute, deretter kom Band of Horses, etterfulgt av The Black Keys, Foo Fighters og tilslutt Neil Young med Crazy Horse. En sinnsykt bra kveld, med fantastisk musikk! Holder på å redigere en video også så, STAY TUNED! haha

SYK

De siste dagene har vært utrolig kjedelige. Har for det meste ligget i senga og hørt på radio norge. Jeg har vært slapp og ikke orket å gjøre noen verdens ting, omtrent ikke lekser en gang. Fredag morgen våknet jeg med sår hals, hodepine, og rennende øyne. Da var det bare å komme seg til helsesøster og be pent om å få ligge i sengen den dagen. Det er et veldig rart system på "sykedager" her. Vi som er syke må slite oss opp av sengen, og dra oss helt ned til gymsalen for så å bli sjekket av helsesøster. Hun sjekker deretter om du har feber, og hvordan du ser ut (sliten og sår eller opplagt og helt fin). Hun sender deg da enten tilbake til rommet ditt eller så må du gå tilbake til timen/skolen. Her ble jeg altså sendt rett tilbake til rommet mitt. 

Utover dagen ble ikke formen så veldig mye bedre men jeg var fast bestemt på at jeg skulle være "frisk" nok til å være med på skoledansen, som var satt opp for oss. I dag, tror jeg ikke det var så lurt at jeg dro i går. Jeg har litt vondt i hode, klarer ikke å puste gjennom nesen og er øm i heeeele kroppen. Meeen, det var verdt det! Sinnsykt morsomt!

Passer egentlig litt dårlig å være syk denne helgen fordi jeg skal på Global Citizen Consert i Central Park i dag, gleder meg helt sinnsykt mye! Blir såå bra! haha
Til nå

Siden sist jeg blogget har det egentlig ikke skjedd så veeldig mye.. Jeg var jo i Manhattan, men det ble ikke noe Brooklyn tur på meg. Jeg, Anna, og Ingrid tok toget inn rundt 11. Vi var egentlig veldig usikre på hva vi skulle gjøre. Vi var fast bestemt på at vi skulle innom Zara, men hva vi skulle gjøre utenom det var uklart. Vi endte opp med å gå å se i alle de fantastiske butikkene i 5th Avenue. Her er noen bilder fra dagen.

 

Dette var altså dagen i Manhattan, på søndag. 

Mandag var det på'n igjen med en ny uke. Jeg startet uken med å ikke ha gjort de riktige leksene i B&M og Economics... KJEMPE god start på uken! NOT! Det ble bedre utover dagen, når jeg kom til fritimen min og snakket på skype med verdens beste Mamma! Nå er det bare 36 dager til hun kommer. Gleder meg utrolig mye! Tilbake til skole. Jeg hadde en kjempe god trenings økt i går og følte at jeg skikkelig stod på, senere var det tid for pugging ettersom jeg hadde en biologi prøve dagen etter (idag). Jeg klarte ikke helt å konsentrere meg, og skjønte ikke helt alt av materiale så prøven gikk ikke så veldig bra. I dag har jeg hatt en vanlig dag på skolen, og en vanlig "resten-av-dagen" dag, fullt med masse lekser...

Legger til noen bilder av mennesker som jeg har blitt så glad i her! <3

Gjesteinnlegg: Perry In The USA

Nå setter jeg endelig av litt tid til å meddele hvor fantastisk jeg har det 6000 km unne dere der hjemme I Norge. New York/Tarrytown/Campus er supert!! Hvem ville da ikke trodd det!? Jeg hadde mange og noen store forventninger til hva jeg gikk til, men det aller meste ble slik jeg forventet hvis ikke bedre! Når det kommer til rommet, spesielt badet vil jeg ikke si så altfor mye? prøver å bruke minst mulig tid på det luksuriøse badet vi har. Dusjen rekker meg til under halsen.. WEEY!! Men nok om hvordan det ser ut på skolen, for det har dere vel fått med dere av martyparty!! Kom forresten på rom med en svett kinesisk gamer og en veldig hyggelig vietnameser!! 

Jeg har da startet på fotball igjen! Startet med at flinke meg kom først på løpingen av nesten 40 stk, selv om jeg var syk. Just sayin?. Men så ventet det treing på en helt forferdelig bane dagen etter. Jeg blant 45 andre skulle prøve å få plass på førstelaget (varsity). Jeg var greit sikker på at jeg egentlig bare kunne drømme om det når jeg så spanjolene, brasilianerne og tyskerne spille. Men som jeg alltid gjør så gjør jeg alltid mitt beste. Etter to uker ble laget offentligjort. Og til min store overraskelse var jeg blant de 19 som kom på førstelaget. Dermed består laget av lekende spanjoler, tyske maskiner, brasilianske driblefanter OG en norsk bondegutt på kanten! Har forresten første kamp i morgen (mandag), det blir spennende! 

Ellers så fikk jeg tilbake min første prøve på fredag! Og det gikk jo greit strålende. Fikk hele 5,5/5!! Jepp, du leste riktig. 110% på min første prøve! Lærerne kan altså gi ut noe som heter extra credit, noe jeg utnyttet ganske så bra! Har også de samme fagene som Martine, men vi har bare 2 timer sammen! 

Tilslutt så vil jeg si at jeg selvfølgelig savner kjære Norge. Venner, familie, seng, dusj og mammas/pappas mat!! Og hvis jeg glemte det, så savner jeg også norsk GODTERIIII. Vanskelig å leve så langt unna freia.. 

Da sier jeg takk for meg også snakkes vi siden!
Radio Norge!

Har nettop våknet, og sitter her med macen på fanget og radio norge på ørene. Utrolig deilig å ha noe kjent fra hverdagen hjemme i Norge. Formen er også veldig mye bedre i dag, fikk en veldig god natts søvn og hadde det heeelt stille (noe som er veeeldig uvanlig her) hele kvelden, kjempe deilig! 

I dag tror jeg at det er noen av oss som skal inn til Manhattan. Har veldig lyst til å dra til Brooklyn i dag, og å gå over broen for å se heeele NYC, men vi får se.

Legger til et bilde av EF Dance Crew. F.V. Karoline, Tuva, Meg, Ingrid, Tu, Ina, Magnus og Anna
Slapper av på rommet

I dag har vært en veldig slitsom dag. Våknet med en gigantisk hode pine, som aldri helt har gått vekk, og jeg snufser dagen lang. All energien min har gått til skole, så når skolen var ferdig slappet jeg helt av. Rundt 7-tiden gikk jeg, emilie, camilla og sofie ned til Tarrytown for å spise. Når vi kom opp derfra, var jeg kvalm og hadde vondt i hode, så jeg gikk rett inn på rommet og la meg i sengen. Der har jeg ligget siden, og føler meg rett og slett elendig... Savner at jeg har noen som passer på meg hjemmefra når jeg føler meg dårlig! 


Nå er det forresten bare 40 dager til mamma, ingeborg, mormor, og mammo kommer! Gleder meg sånn!

2 PRØVER

Jeg har 2 (!!!!!) prøver i dag! En i økonomi og en i matte. Ønsk meg lykke til da folkens, gruer meg som pokker!

Uken går så fort!

Herremin, tenk at det er torsdag allerede?! Denne uken har gått så utrolig fort, jeg våknet til morgenen i dag og tenkte at det var tirsdag. Så feil kunne man ta. Hver dagen her går i ett. Det er skole, etter-skole-aktiviteter, middag, lekser også dans. Jeg har omtrent ikke noe fritid i løpet av dagen. Bortsett fra lunsjen og fritimen, det er forsovet greit det, men da blir det ikke så veldig mye tid på å bli kjent med de jeg går i klasse med eller de jeg har aktiviteter sammen med. 

I forigårs var det storm her. Det bøttet ned og det blåste, som bare ****. Jeg var jo nesten redd for at et tre skulle knekke og dette opp på meg. Jeg var heldig men dessverre var ikke denne bilen like heldig...
US Army Football Game

Som sagt var jeg på West Point Millitary Academy på lørdag. Vi så en kjempe spennende fotball kamp, og det var en kjempe morsom dag. Her kommer det bilder.
Helgen går så fort!

Jeg har gått på denne skolen i 3 dager, og vi har allerede fått en del hjemmelekser. For ikke å snakke om lekser over helgen. Jeg har også hatt 2 prøver. En i matte og en i økonomi. De var ikke noen store prøver, men prøver er prøver..

Denne helgen har gått altfor fort! Det har skjedd veldig mye, og jeg har ikke fått tid til å sette meg ned, å blogge. Klokken er 08.18 her, og jeg får ikke sove mer, selvom jeg sovnet rundt 2 i natt. Uansett. Her er det som har skjedd i helgen.

 

Fredag

Fredag var siste skoledag før helgen. Alle var kjempe spente og glade for at det var helg! Karoline, Ingrid, Anna, Ina, Tuva og meg dro til Palaceades for å kjøpe inn skolesaker og får å titte litt i butikkene. Når vi kom hjem samlet vi en gjeng og bare slappet av sammen, til vi måtte inn.

Lørdag

Lørdagen måtte jeg stå opp tidlig for jeg hadde meldt meg på en klassetur til West Point Millitary College. Vi skulle se på en fotball kamp, altså en amerikansk fotball kamp. Jeg legger ut bilder av kampen etterpå. Dette tok meste parten av dagen, så når vi kom hjem var klokken rundt 6. Vi spiste middag og skiftet klær (fordi nå blir det nesten for kaldt å gå i shorts) og dro ned til en fest som var i nærheten! Det var kjempe gøy, og det var flere andre ef-studenter der som vi ble kjent med. 

 

I dag skal jeg og Ingrid, mest sannsynlig til Manhattan. Vi har ikke helt bestemt oss, men jeg tror vi tar en tur, bare oss to. Jeg har også litt lekser jeg må få gjort.
Maten

Maten her er ganske så døll egentlig. Det er en pizza bar, brus bar, salat bar og en is bar her. Alle de "normale" barene. Vi har også en Delí, og to "gourmét" buffeer. 

Frokosten består som regel av egg, bacon, pannekaker, french toast, ris, poteter, fiskepinner, pølser, bønner, og bagels. Omtrent ikke noe frukt eller grønnsaker. Lunsjen, er delíen åpen så da blir det herlige sandwitcher, og diverse varm mat. Middag er det alltid pizza, ris, poteter, og en type kjøtt eller fisk. Også er selvfølgelig salatbaren åpen!

Følte meg ganske sunn når jeg spiste dette!
Første skoledag

Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det kommer til å bli ufattelig tøft og jeg er hundre prosent sikker på at jeg kommer til å være dødssliten på slutten av dagene. Dette er hvordan dagene kommer til å se ut:

07.00 - 08.30 - Frokost

08.30 - 08.40 - Møte med rådgiver

08.45 - 09-35 - Business and Management

09.40 - 10.30 - Norsk

10.35 - 11.25 - Economics/Økonomi

11.30 - 12.20 - Lunsj

12.25 - 13.15 - Fri time

13.20 - 14.10 - Matte

14.15 - 15.05 - Engelsk

15.10 - 16.00 - Biologi

16.15 - 18.00 - Etter skole klubber (Svømming, Tennis, Zumba, Løping, Dans)

18.00 - 19.00 - Middag

19.00 - 21.00 - Study Hall/Lekse lesing

22.00 Curfew/Innetid

 

Jeg kommer altså ikke til å ha så veldig mye fritid dette året... Men jeg må bare si! Jeg elsker alle timene jeg har hvertfall før lunsj! Elsker de! Har de beste lærerne jeg noen gang har hatt og de er morsomme, kreative og super vennlige! Dette var det jeg håpet på og jeg digger det, rett og slett.

Sånn ser skoleåret mitt ut. Veldig mye eksamner syntes jeg................

 

 

Skolen

ÆÆÆ JEG BEGYNNER PÅ SKOLEN I DAAAAAG! Jeg har så sommerfugler i magen og jeg er vet ikke om jeg gruer meg eller gleder meg. Det skal bli deilig å komme inn i noen rutiner osv. men det har også vært utrolig deilig med feire! Har jo nesten hatt 3 måneder sommer ferie. Jaja. Neste gang jeg har så lang ferie igjen blir nok når jeg er pensjonist! haha

Dette er meg i dag
Skolen i morgen

Det er så vanvittig sykt å tenke på at jeg har vært her en uke.. Det føles ut som jeg har vært her i flere måneder. Dagene har gått kjempe sakte, fordi vi har hatt så altfor mye fritid. Formen har vært opp og ned, samtidig som hjemlengselen kan snike seg innpå når det ikke skjer noe. Jeg har snakket en del med mamma og pappa, selv om jeg var sikker på at jeg ikke kom til å snakke med de så mye, har jeg alltid ringt dem når jeg våkner. Hjemlengsel altså.. Skylder på det.

I morgen begynner skolen her, og jeg kan tenke meg at det kommer til å bli tøft. Veldig tøft. Jeg skal hente timeplanen min etterpå og når den kommer tror jeg endelig at jeg kommer til å inse at jeg faktisk skal gå på skole her. Det har nesten vært som en merkelig ferie. Dagene kommer til å bestå av skole fra halv 9-4, aktiviteter/klubber 4-6 og study hall fra 7-9 og crufew kloken 10. Kjempe fulle dager, og jeg kommer til å være utslitt på kveldene.

Det er noen som har spurt når på dagen jeg har tid til å skype. Om morgenen, rundt 6-8 (amerikansk tid), det er er 12-14 i Norge er jeg pålogget på skype. Og har planer om å være det for det meste. Bare å legge meg til: martineklock

Nå stikker jeg til Palaceades for å kjøpe litt nødvendige ting til rommet som vaskekurv og skjøteledninger osv. 

Dette er Karoline folkens! 

 

NY - the city that never sleeps

For en by! Jeg må bare få sagt det mange nok ganger! FOR EN BY!!!! Elsker den! 

Vi tok toget inn til Grand Central Station rundt 12-13 tiden og komm frem klokken 14 ca. Vi var veldig mange så vi begynte alle sammen å gå mot 5th Avenue. Når vi kom dit gikk flere for å shoppe og noen gikk bare for å se og oppleve NY (meg). Jeg shoppet ganske mye dagen før så jeg hadde ikke noe behov for å gjøre det denne dagen. Det var så utrolig tøft, og jeg klarer ikke å komme over for en by det er..! Vi dro også til Times Square, og jeg må si at det var omtrent akkurat det samme som du ser på film! Helt vanvittig kult! Jeg og Karoline gikk inn på Forever 21 også spiste vi på en type italiensk fast food restaurant. Vi tok deretter toget hjem rundt 8 tiden. 

Her kommer bilder fra dagen

  

 


Manhattan liksom

ÆÆÆ JEG SKAL TIL MANHATTAN!!! GLEDER MEG SÅÅÅ MYE! Kamera er med så det blir noen bilder derfra!

Jeg var forresten nede i Tarrytown og spiste frokost i stad og jeg kjøpte "Farmers Breakfast". Jeg trodde det skulle være egg og bacon og pølser og sånn, men nei da.. Det var søren meg pudding!! Det virka som alt var stappet oppe i en smoothie maskin og miksa sammen.. 

 

 Det er dette her de andre spiste liksom.....
hits